Top televizoare de bucatarie

Top televizoare de bucatarie

Cu toate ca au aparut tot mai multe dispozitive multimedia, televizorul continua sa joace un rol important fiind un mijloc de recreere si informare. Daca pentru sufragerie este elementul de atractie principal, facand parte integranta din mobilier,  se pare ca si in bucatarie a inceput sa fie tot mai prezent. Avand in vedere particularitatile acesteia,  la achizitionarea televizorului este bine sa fie cunoscute unele aspecte :

1.Este suficient ca televizorul sa se inacadreze in categoria led tv, functiile  smart tv-ului nefiind justificate. Majoritatea folosesc televizorul in bucatarie in timp ce-si desfasoara activitatile curente, acesta fiind de regula setat pe stiri sau muzica.

2. Televizorul sa poate fi motat pe perete, aici nu ar fi o problema deoarece cam toate modelele respecta acest standard.

3.Diagonala de 61 cm ar fi suficienta, insa sunt situatii cand se impune o diagonala mai mica, in cazul apartamentelor mici sau a garsonierelor, dar si cazuri cand este recomandata o dimensiune mai mare a ecranului, in cazul vilelor.

4.Pentru diagonala indicata (61 cm sau mai mica) este suficient formatul HD. In fullHD nu se justifica investitia intrucat diferenta de calitate a imaginii pentru o diagonala mica va fi infima.

5.Televizorul sa fie digital, si aici mare atentie deoarece suntem tentati, pe buna dreptate, sa cumparam un televizor foarte ieftin, insa multe dintre acestea nu suporta decat semnal analog. Majoritatea firmelor de cablu transmit semnal digital iar daca detinem un  televizor analog este necesar sa-l conectam prin intermediul unui decodor .De aici survin: alte costuri, inca o telecomanda in plus, spatiu necesar pentru decodor si chiar o priza electrica disponibila pentru alimentarea decodorului.

6.Este recomandat ca televizorul sa fie ferit de sursele de cladura, aburi sau condens.

6.Televizorul nu trebuie sa exceleze la capitolul conectivitate, deci nu este un criteriu in functie de care sa-l achizitionam. Nu cred ca este nevoie sa conectam televizorul de bucatarie la calculator, astfel ca nu ne intereseaza daca exista mufa VGA, sau portul HDMI,  cum de asemenea nu ne intereseaza daca este dotat cu iesire de casti sau iesire digitala pentru sistem audio.Este posibil ca majoritatea sa includa aceste facilitati, ca si in cazul recomandarilor de mai jos.

In functie de aceste criterii recomand urmatoarel televizoare:

Televizor LED LG, 55 cm, 22MT44DP, Full HD

CLICK AICI PENTRU PRET

 

Televizor LED Philips, 55 cm, 22PFH4000, Full HD

CLICK AICI PENTRU PRET

Televizor LED Samsung, 59 cm, LT24E310EW, HD Ready

CLICK AICI PENTRU PRET

 

Televizor LED LG, 61 cm, 24MT48DF, HD


CLICK AICI PENTRU PRET

Am dat cateva exemple de televizoare  cu diagonala cuprinsa intre 55 si 61 cm iar fiecare poate stabili in functie de particularitati care este cel mai potrivit televizor pentru bucataria sa. De subliniat este si faptul ca aceste televizoare pot fi utilizate foarte bine si in dormitoarele mai mici sau pe holuri.

 ultimul update 4.03.2017 SORIN C.

Related posts

Leave a Comment