Top calculatoare ieftine

Top calculatoare ieftine-ultimul update 28.06.2017

Dupa un declin al vanzarilor in ultimii ani, piata desktopurilor pc incepe parca sa-si revina, aceasta datorita caracteristicilor inovatoare dar si a preturilor destul de prietenoase.

In acest articol incercam sa identificam calculatoare desktop la un pret cat mai scazut, care pot fi utilizate fara dificultati pentru:
-aplicatiile office (editor text, calcul tabelar, prezentari) ,vizualizari text si foto.
-softuri, programe de contabilitate, etc.
-continut multimedia(vizionat filme, videoclipuri, ascultat muzica) atat din unitatea de stocare cat si online.
-browsing, aplicatiile pe internet sau retelele de socializare(facebook, linkedin etc .).
-aplicatii grafice medii.
-jocurile simple, care nu sunt consumatoare de resurse.
Nu discutam despre gaming sau aplicatii grafice complexe, profesionale ori editari video. Pentru a mai spori  performanta video, dar nu in mod spectaculos, se poate achizitiona si adauga o placa video dedicata.

Daca sunteti in cautarea unui calculator care sa corespunda conditiilor de mai sus, am intocmit un top tinand cont de performantele si dotarile ce intretin fiabilitatea si performanta acestora:

1.Sistem desktop Powered by ASUS Starter V2, cu procesor Intel Celeron G1840 Dual Core 2.8 GHz, Placa video HD Graphics, 4GB DDR3 1333 MHz, HDD 500 GB
In aceasta perioada (28.06.2017) pretul este redus cu peste 300 lei iar un mare avantaj se datoreaza faptului ca acest calculator este dotat cu placa de baza produsa de Asus. Este construit pe platforma Intel , cu procesor dual core de 2.8 Ghz care se coreleaza perfect cu cei 4 GB Ram , DDR3 dual chanel, procesand informatia destul de rapid. Capacitatea de stocare este de 500 Gb, destul de generoasa  unitatea de stocare fiind HDD-ul.
Alte dotari:
-unitate optica-DVD WR
-USB 2.0 si 3.0
-2 x PS/2 Mouse-Tastatura
– Iesiri Audio, microfon
-1 x RJ-45
-1 x VGA
-1 x DVI
Indeplineste cu succes conditiile boldate de mai sus si mai mult decat atat,  poate fi upgradat gratie placii de baza, Asus H81M-K astfel:
-se poate extinde memoria Ram pana la 16 Gb
-suporta procesor Intel pana la i7
-se poate adauga o placa video dedicata

Dezavantaje- lipsa HDMI.
Solutie:achizitionarea unei placi video prevazuta cu port HDMI.

PRET ASUS Starter V2

2.Sistem Desktop PROstore P-Start, Intel N3151, 4GB DDR3, 120GB SSD
PROstore P-Start este un calculator ieftin care se evidentiaza  in principal prin doua caracteristici:
1.Prezenta SSD-ului ca unitate de stocare. (Un articol despre SSD-uri aveti aici)
2.Procesorul este pe 4 nuclee
Acestea se fac simtite in ceea ce priveste incarcarea sistemelor de operare, altor aplicatii precum  si in browsing. De altfel, este suficient pentru a rula cerintele boldate de mai sus.

Dezavantaje-spatiul mic de stocare-120 Gb.
Solutie-achizitionarea unui hdd care sa functioneze in paralel cu SSD-ul.

La capitotolul dotari exista majoritatea porturilor:2 x USB 2.0 2 x USB 3.0 2 x PS/2 Mouse-Tastatura 1 x RJ 45 1 x VGA 1 x DVI 1 x HDMI, unitate optica-DVD WR. Placa video este integrata, dar placa de baza permite conexiunea unei placi video dedicate.

PRET Sistem Desktop PROstore P-Start

3.Diaxxa Pro Buget Dual Core J1800 2.4GHz 500GB 4GB DDR3

 Un alt calculator cu un pret foarte bun si avand componente de calitate , construit in jurul placii de baza Gigabyte J1800M-D3P, este Diaxxa Pro Buget Dual Core J1800 .
Acesta este dotat cu o placa de baza care dispune de un procesor integrat, dezavantajul fiind limitarile de upgrade. Singurul avantaj deosebita fata de ASUS Starter V2 este ca Diaxa dispunde de iesirea HDMI ce asigura conexiunea in format HD cu televizoarele de ultima generatie.
Alte dotari:
-4 Gb DDR3-dual Chanel
-procesor integrat IntelCeleron® J1800 2.4 Ghz
-stocare HDD-500 GB
-placa video integrata

Porturi:
PS/2 Mouse-Tastatura 1, Parallel 1, VGA 1, HDMI 1, RJ-45 LAN 1, 4xUSB 2.0 , USB 3.0 ,Suport audio 5.1, unitate optica-DVD WR.
Placa de baza este prevazuta cu suport On/Off Charge permitand incarcarea dispozitivelor prin portul USB, chir daca calculatorul este oprit, cu conditia sa fie alimentat la retea.
Se poate extinde memoria pana la 16 Gb de Ram insa, diferenta va fi nesemnificativa datorita procesorului integrat. Exista si un slot PCI express, unde se poate adauga o placa video dedicata ce poate ajuta sistemul dar rezultatele nu vor fi spectaculoase.
Dezavantaje-limitarile de upgrade datorita procesorului integrat.

PRET Diaxxa Pro Buget Dual Core J1800

Concluzie-Daca doriti sa achizitionati un calculator care sa nu va creeze probleme in rularea aplicatiilor amintite mai sus, sa nu prezinte probleme de fiabilitate dar in acelasi timp sa faceti economie de bani, oricare din variantele de mai sus poate fi o alegere buna.

 

 

Related posts

Leave a Comment