DVD Writer extern ieftin si bun LG GE20 – External Super-Multi DVD Rewriter

DVD Writer extern ieftin si bun LG GE20 – External Super-Multi DVD Rewriter

Fie ca detineti un calculator sau un laptop care nu este dotat cu unitate optica sau aceasta nu mai este functionala, atunci o solutie salvatoare ar fi:  External Super-Multi DVD Rewriter LG GE20 la un pret sub 50 lei (ultimul update 3.03.2017) . Am intalnit cazuri cand cumparatorul, fara sa analizeze caracteristicile si dotarile laptopului, l-a cumparat fara ca acesta sa fie dotat cu unitate optica, sesizand acest aspect la o data ulterioara. Chiar daca memoriile USB sunt in ascensiune, CD/DVD-urile sunt inca foarte utile in anumite cazuri cum ar fi:instalarea driverelor sau a sistemului de operare, ramanand inca o componenta de baza a calculatorului.

Caracteristici:
-se conecteaza simplu prin portul USB cu ajutorul cablului care este inclus in pachet
-alimentarea se realizeaza separat la reteaua electrica, cablul si adaptorul fiind de asemenea incluse.
citeste si inscriptioneaza CD-uri , unde viteza de citire CD este de 48x, viteza de scriere CD este de 48x iar viteza de rescriere CD este de 32x.
citeste si inscriptioneaza DVD-uri , unde viteza de citire DVD este de 16x, viteza de scriere DVD este de 20x iar viteza de rescriere CD este de 8x.

Avantaje:

-este construit destul de solid, atenuand vibratiile.-pentru laptopurile lipsite de unitate optica este o solutie ideala  la un pret imbatabil !
-este o solutie daca doriti sa inlocuiti  unitatea optica a laptopului cu un SSD sau cu al doilea HDD.
-poate fi mutat de la un dispozitiv la altul mult mai simplu fata de un dvd intern.
-este recunoscut instantaneu si fara probleme de catre sistemele de operare (l-am probat pe Windows 7, 10 si Linux Mint), nefiind nevoie de CD de instalare.

Dezavantaje:

-ocupa spatiu, dar acest aspect este comun tuturor unitatilor de stocare externe.
-dimensiunile mari comparativ cu un laptop, insa dupa cum va sugeram, il folosim intr-o situatie salvatoare, de urgenta, drept urmare putem trece cu vederea aceste dezavantaje.

Concluzii:

-este o unitate optica surprinzator de buna raportata la pret ,fiabila, practica si eficienta,  marca LG.

CLICK AICI PENTRU PRET

SORIN C.

One Comment

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *