Cum sa alegem un calculator ieftin si bun ?

Cum sa alegem un calculator ieftin si bun ? -01.07.2017

Nu este intotdeauna valabil faptul ca un calculator ieftin este  de o calitate proasta si manifesta probleme de functionare. Sigur, putem intampina si aceasta neplacere, dar daca respectam anumite reguli la achizitionarea acestuia, putem evita acest inconvenient. Deseori pretul scazut nu afecteaza fiabilitatea ci  se reflecta in performanta. Dar toti avem nevoie de calculatoare cu performante ridicate? Se pare ca nu, deoarece nu toti le utilizam pentru rularea jocurilor sau aplicatii grafice complexe, profesionale ori pentru editari video.  

Daca optam pentru un calculator ieftin, sub 1000 lei, nu beneficiem de avantajele boldate mai sus, dar il putem folosi fara probleme  acasa sau la birou, acesta ruland optimal pentru:
-aplicatii office (editor text, calcul tabelar, prezentari) ,vizualizari text si foto.
-softuri, programe de contabilitate, etc.
-continut multimedia (vizionat filme, videoclipuri, ascultat muzica) atat din unitatea de stocare cat si online.
-browsing, aplicatiile pe internet sau retelele de socializare(facebook, linkedin etc .).
-aplicatii grafice medii.
-jocurile simple, care nu sunt consumatoare de resurse.

Sugestie: Sistem desktop Powered by ASUS Starter V2

ATENTIE:Foarte important este sa respectam anumite reguli si sa aflam cat mai multe detalii pentru a alege un calculator ieftin si fiabil, dupa cum urmeaza:

1.Solicitarea a cator mai multe informatii referitoare la placa de baza :

a)firma producatoare a placii de baza -se gasesc si calculatoare ieftine care sunt echipate cu placi de baza apartinand firmelor cu prestanta: Asus, Gigabyte sau AS Rock.
b)dotarile si posibilitatile de upgrade pe care vi le ofera placa de baza -memoria RAM maxima suportata sa fie de cel putin 8 Gb, si un plus de performanta puteti castiga  daca functioneaza in dual chanel.
-sa existe slot pentru placa grafica dedicata .
-existenta usb 3.o

Daca nu ni se ofera astfel de informatii, atunci ar trebui sa evitam achizitionarea lui. Aceste aspecte cantareasc foarte mult atat la fiabilitatea calculatorului, dar si la o viitoare reconfigurare a sa.

2.Procesorul:

a)sa aiba cel putin doua nuclee-permite deschiderea simultana a mai multor aplicatii.
b) sa nu fie integrat-
posibil pe viitor doriti sa adaugati un procesor mai performant, iar in cazul in care este integrat aceasta operatiune nu se poate efectua.

3.Memoria RAM –Sa fie dotat cu cel putin 4 Gb RAM deoarece se transmite mai rapid datele de la unitatea de stocare la procesor.

4.Pe front panel ( partea din fata a carcasei ) sa exista sloturi USB- este mai facila conexiunea cu dispozitivele (smarfonuri, stickuri, tokenuri etc.), evitand deasemenea deranjarea cablurilor in cazul in care acestea trebuie sa le conectam in partea din spate a carcasei.

5.Sa ne asiguram daca este prevazut cu unitatea dvd writer- pentru a elimina din costuri,  unii producatori renunta la acest dispozitiv si este posibil sa nu specifice acest aspect. Chiar daca este la capat de drum, DVD Writerul ramane o componenta utila a calculatorului. 

Sugestie: Sistem desktop Powered by ASUS Starter V2

Concluzie: Sper ca aceste mici reguli sa va fie de folos. Eu am facut si o sugestie referitoare la achizitionarea unui calculator ieftin si bun, pretul fiind destul de redus in aceasta perioada (1.07.2017) dar, ajutati de regulile enumerate mai sus, puteti lua si singuri o decizie.

SORIN C.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment