Cea mai buna placa de baza ieftina-2016

Cea mai buna placa de baza ieftina-2016 

Cand vorbim despre un produs ieftin, nu intotdeauana inseamna un produs slab calitativ si nu de fiecare data pretul stabileste calitatea produsului. Cand dorim sa achizitionam componente pentru a crea un calculator , punctul de referinta ar trebui sa fie placa de baza. In functie de aceasta achizitionam si restul de componente, principalul criteriu fiind compatibilitatea. Pentru ca placa de baza este componenta principala din unitatea centrala trebuie acordata o atentie sporita fata de fiabilitatea si performanta sa. Placa de baza pe care m-a atras si am testat-o este Placa de baza ASUS H81-PLUS, Socket 1150 , avand posibilitatea de a o achizitiona  la un pret in jurul sumei de  300 lei (08.10.2016).
De ce am ales ASUS ? Acesta  este producătorul numarul unu în lume la plăci de bază, si castigatorul a nenumarate premii, iar rezultatele pozitive s-au reflectat de-a lungul timpului.

asus-h-81-plus

 

Placa de baza ASUS H81-PLUS, Socket 1150 este construita in formatul ATX, nu atrage atentia prin combinatia de culori si forme geometrice, dar pare destul de solida, observandu-se ca inca din faza de constructie accentul pus  pe fiabilitate. Exista un strat de protectie rezistent la coroziune, Panoul I/O este construit din otel inoxidabil si s-a dat atentie asupra constructiei condensatorilor care se reflecta in sporirea duratei de viata . Este de evidentiat si protectia acesteia la supravoltare, mai ales ca la noi in tara  probleme legate de cu socuri de curent par fara rezolvare.

Inca de la primul contact „in viu” , Biosul pare destul de prietenos, neexistand probleme privind stabilirea unitatilor de bootare, nici pentru cei mai putini initiati.

Specificatii:

1.SOKET-ul procesorului-este unul singur, pe Intel, iar procesoarele compatibile sunt: Intel Celeron, Intel Pentium, Intel Core I3, I5 si chiar I7. Aici este o lista concreta cu Procesoarele suportate de aceasta placa de baza. Suporta tehnologia Intel Turbo Boost 2.0 in functie de tipul de procesor.

2.MEMORIA-DDR 3 la 1600/1333/1066 MHz care inca se foloseste la o scare destul de mare. Intalnim doua sloturi care  suporta pana la 16 Gb RAM (2×8 Gb). Un avantaj este ca lucreaza in sistem Dual Channel.

3.GRAFICA-putem utiliza grafica onboard deoarece este prevazuta cu  procesor grafic integrat sau putem adauga o placa grafica externa (slot PCIe x 16)  in cazul in care folosim aplicatii grafice complexe sau jocuri care necesita resurse sporite. Cu toate ca nu este o placa destinata gaming-ului, sunt multe jocuri care pot rula fara probleme mai ales daca procesorul va fi unul cu performante ridicate.Dupa cum spuneam, suporta inclusiv I7 !De la I3 mai departe se recomanda o placa grafica externa pentru ca performantele vor fi vizibil mai ridicate.

4.STOCAREA-2 porturi SATA 6 Gb/s (cele galbene) ideale pentru SSD-uri (pot fi conectate si HDD-urile)
-2 porturi SATA 3Gb/s (cele negre)- pentru HDD, CD ROM etc.

5.SUNETUL-integrat pe 8 canale si claritate multumitoare. Este pus la dispozitia utilizatorului un panou de setari destul de generos. O placa de sunet externa este necesara numai in cazul existentei unui sistem de sunet performant.

6.PORTURILE USB SI SLOTURILE
Placa prezinta destul de bine si la acest capitol. Intalnim porturi USB 2.0 dar si USB 3.0.  In partea inferioara se regasesc  6 sloturi, impartite in:
1 PCIe x 16, 2 PCIe x1, 3 PCI. De asemeni exista si un LAN integrat pentru conectarea la internet.

Fara a exagera,  ASUS H81-PLUS, Socket 1150 este o placa ce inspira incredere, la un pret acceptabil, construita dupa principiile de fiabilitate si performanta, si nu de oricine, ci de producatorul numarul unu in lume la placi de baza.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 

Related posts

Leave a Comment