Autonomie dubla pentru telefoane si laptopuri de anul viitor

Autonomie dubla pentru telefoane si laptopuri de anul viitor

Una dintre cele mai mari probleme ale dispozitivelor de astazi, precum sunt telefoanele mobile inteligente, tabletele sau chiar laptopurile, este cu siguranta autonomia care de cele mai multe ori ne face zile negre din cauza faptului ca este prea mica. Insa cum tehnologia isi propune de cele mai multe ori sa gaseasca solutii, se pare ca din 2017 este foarte probabil sa avem la dispozitie telefoane si nu numai cu autonomie dubla.

Acest lucru va fi posibil dupa ce mai multi cercetatori de la MIT au lucrat suficient de mult la tehnologia litiu-metal pentru ca mai apoi sa inceapa productia la o companie a carui nume nu este momentan prea sonor: SolidEnergy.

Chiar daca tehnologia exista de ceva timp pe piata, pana acum era una periculoasa deoarece exista riscul de a se aprinde si, chiar daca se rezolva aceasta problema, bateriile functionau totusi la temperaturi foarte inalte, doar ca acum s-a gasit o solutie si pentru aceasta problema. Despre bateriile Litiu-metal ar trebui sa stiti ca vor oferi de doua ori mai multa energie, in ciuda faptului ca vor avea dimensiuni mult mai mici fata de bateriile cu care ne-am obisnuit pana acum.

Iar noi utilizatorii ar trebui sa ne bucuram de progresele facute cu aceasta tehnologie, deoarece ne putem astepta la o autonomie dubla a dispozitivelor care functioneaza cu ajutorul unei baterii. Pana acum, bateriile Litiu-ion deveneau mai bune cu 5% de la un an la altul, insa progresul in cazul noilor baterii este de 100%, un aspect ce nu poate fi ignorat prea usor.

Asadar, daca si voi va plangeti de faptul ca bateria telefonului vostru tine prea putin timp, tot ce ramane de facut este sa asteptam progresul bateriilor Litiu-metal, pe care este foarte probabil sa le putem vedea anul viitor.

Related posts

Leave a Comment